Ins and Outs

Wat kun je verwachten van Studio Eight?

Planning

Studio Eight werkt bij grote projecten zoals magazines en kranten altijd met duidelijke en vooraf doorgesproken planningen. In basis zijn vertragingen, in de zin van het niet halen van de afgesproken leverdatum, bij Studio Eight niet aan de orde. Flexibiliteit en het niet hebben van een 24/7 mentaliteit, zorgen ervoor dat de vastgestelde deadlines worden gehaald. Bij kleine opdrachten zoals advertenties en flyers is er vanuit Studio Eight geen planning nodig deze worden na plaatsing van de opdracht zo snel mogelijk uitgevoerd.

Spoed

Spoedopdrachten zijn altijd welkom bij Studio Eight. Juist de uitdaging om de opdracht binnen het krap gestelde tijdspad te maken, is een extra drijfveer in het vak, hetgeen je scherp houdt.

Kosten

Opdrachten kunnen zowel op basis van fixed-prices worden aangenomen, als wel op uurbasis. Het voordeel van fixed-prices is dat de prijs van te voren wordt afgesproken en is gebaseerd op het uurtarief en een inschatting hoeveel uren er voor nodig zijn. Dit zorgt er voor dat de kosten op voorhand duidelijk zijn. Zo is precies duidelijk wat de opdracht gaat kosten en wanneer dit afgeleverd word.

Aanlevering

Drukwerkbestanden worden altijd aangeleverd als druk klaar PDF bestand volgens de laatste normen van Certified PDF instellingen. Wanneer de drukkerij eigen instellingen heeft, worden deze door Studio Eight gehanteerd bij het opmaken van de PDF bestanden.

Eigen bestanden aanleveren

Uiteraard ben je vrij om eigen bestanden aan te leveren. Hiervoor hanteert Studio Eight wel enige richtlijnen te weten:
• Illustraties aanleveren als eps files
• foto’s en afbeeldingen aanleveren als jpg files in hoge resolutie minimaal 300 dpi
• teksten aanleveren als Word files.

Eigendom

Alle ontwerpen van Studio Eight blijven eigendom van Studio Eight en mogen alleen gebruikt worden het doeleinde waarvoor het is ontworpen. Wanneer er wensen zijn om een ontwerp ook toe te passen voor andere doeleinden, dan is schriftelijke toestemming van Studio Eight hiervoor een vereiste.

Legaal

Studio Eight maakt gebruik van fonts die legaal verkregen zijn. Ook beeldmateriaal wat gebruikt wordt, is afkomstig van een betrouwbare stockfoto website waarvoor, zoals gebruikelijk, betaald wordt voor afname van een beeld.