Van ontwerp tot realisatie

Zorgdragen voor een passende uitstraling voor je doelgroep.

Een prachtige zin natuurlijk en het zegt ook veel over wat ontwerpen nu eigenlijk inhoud. Ik draag zorg voor dé juiste uitstraling in de communicatiemiddelen voor jouw bedrijf en jouw doelgroep. Dat is waar ik goed in ben en wat ik graag doe.

Waarom zou jij, als klant, de opdracht aan mij willen geven? Ik werk snel en nauwkeurig. Weet uitstekend de juiste uitstraling voor jouw uiting te pakken op het scherm. En mijn stijl moet je aanspreken. Hoewel ik uiteraard heel goed een passende stijl kan maken voor jouw bedrijf. Want dat is mijn werk.

Op de website vind je mijn portfolio met prachtige ontwerpen van boeken, flyers, verpakkingen en andere communicatiemiddelen. Allemaal met zorg en enthousiasme gemaakt. Gemaakt met oog voor het ontwerp, de doelgroep, de kleurstelling, het overbrengen van de boodschap, zorgvuldige keuze van lettertypes etc. Er wordt dus zeker over nagedacht.

En dat is dan ook nog wel eens het misverstand. Ontwerpen is toch gewoon plakken, knippen, kleurtje, lettertype en dan is het wel klaar. Hoe lang heb je daar nu voor nodig?

Wil je weten hoe bij mij ontwerpen tot stand komen? Het grootste werk gebeurt in mijn hoofd, het creatieve brein. Het staat altijd aan en in mijn hoofd ben ik de hele dag bezig met de opdrachten.

Vervelend? Nee hoor helemaal niet. De chaos die in mijn hoofd ontstaat geeft mij rust. Het proces begint met alles schikken, wat heeft de klant nodig, waar wordt het voor gebruikt, wie zijn de lezers of doelgroep, zijn er elementen die gebruikt moeten worden, welk beeld zegt wat ik in woorden bedoel etc. 

Wanneer alles op een rijtje staat blijft het in mijn hoofd hangen. En nee, dat is niet om 17 uur verdwenen. Ik kan zomaar tijdens het koken op een goed idee komen voor een ontwerp. Dan neem ik een sprintje naar mijn kantoor en krabbel ik het even snel neer. Dan is het uit mijn hoofd en kan ik het later uitwerken op de computer. En heel eerlijk, ik werk graag in de avonden.

Het fijne van dit werk is dat het een proces is.
Het proces ga ik samen met de klant aan.

Uiteindelijk ontstaat er een eindproduct waar we meer dan tevreden over zijn.

Soms ontstaat er heel wat anders op het scherm dan wat ik bedacht had. En dat is niet erg. Wat er op het scherm ontstaat is vaak het beste uitgangspunt!

En dat is de start van het ontwerpproces. Wanneer ik tevreden ben met het ontwerp wordt het tijd om jou op de hoogte te stellen. Je ontvang het voorstel waar je volledig op los mag gaan qua op- en aanmerkingen.